BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / Vesti / OSVEŽENJE FEST – PIROT 2016

OSVEŽENJE FEST – PIROT 2016

13754288_1137368462990498_829962137427357882_n

I ove godine pirotsko Udruženje Osveženje nastavlja tradiciju! Devetu godinu za redom organizuje Festival autorskog stvaralaštva mladih – OSVEŽENJE FEST.

Koncept će ovoga puta biti drugačiji. Ovaj Festival biće posvećujen svim ljubiteljima hip-hop i elektronske muzike. Festival će po običaju otvoriti domaće mlade nade. Mixa & Minja, hip hop dvojac, mladi momci puni entuzijazma. Već na početku svoje karijere počeli su saradnju sa pirotskim DJ-em i producentom Bohemian-om. Festival će biti odlična prilika za ove mlade ljude da se predstave širem auditorijumu i da zagreju atmosferu pred nastup ovogodišnjeg glavnog izvođača.

Ostali učesnici Festivala Osveženje su :

BAD COPY – od svojih početaka već davne 1995. godine izazivaju simpatije gde god se pojave. Osnivači grupe su Ajs Nigrutin (Vladan Aksentijević) i Miki Boj (Milan Šaponja). Sredinom 1996. objavljuju prvi album “Orbod mebej”. Nakon Milanove pogibije na Kosovu 1999. godine, Ajs Nigrutin pravi dužu pauzu. Godine 2000. mu se pridružuje Timbe (Rašid Kurtanović) i Skaj Vikler (Đorđe Miljenović). Oni tada obnavljaju grupu; izdaju albume Sve sami hedovi (2003) i Najgori do sada (2006). Tokom 2008. posle učešća Skaja i Ajsa u Velikom bratu grupa se rastura, da bi 2012. ponovo počeli da nastupaju a snimaju i album “Krigle” tokom 2013. godine koji izdaju za Mascom. U međuvremenu su nastupali i u Pirotu na prvom pirotskom hip hop festivalu, pre više od 10 godina.

STEREO BANANA postoji od 2007. godine. Dolaze iz Niša i ponosno predstavljaju svoj kraj Durlan. Nju čine Naopak u svojstvu Mc-a i Nemus kao producent. Zajedno su odrastali i zajednički gradili svoj muzički ukus. Muzika kojom se bave može se nazvati jedinstvenom fuzijom različitih žanrova, preko hip hopa do techno i drum’n’bass-a.
Stereo Banana je prevashodno bila zamišljena kao predah od primarnih projekata članova benda, međutim ideja je nadmašila sva očekivanja i Stereo Banana su postali hit i jedan od najtraženijih izvođača u regionu u poslednje dve godine. Imali smo priliku da ih vidimo u OKC-u ove zime i tada su se definitivno nametnuli za festival.

Cena ulaznice u pertprodaji je 250 dinara (Baš Čelik bar i pult u centru od 3. do 13. avgusta). Cena ulaznice na dan festivala je 350 dinara. Festival počinje u 21h.


About Milan

Check Also

Jagnjijada-Krupac

Jagnjijada Krupac 2016

Jagnjijada Krupac – staroplaninsko jagnje – Čuveno pirotsko jagnje takođe predstavlja jedan od omiljenih specijaliteta ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>