BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / Vesti / Велико интересовање за ваучере за летовање у Срби

Велико интересовање за ваучере за летовање у Срби

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је интересовање за доделу ваучера за летовање у Србији велико и да се због тога размишља о продужавању рока за пријављивање грађана.

“Пријављивање је почело у понедељак, већ данас се пријавило двоструко више људи него у прва два дана. По великом броју позива на телефоне које је Министарство отворило како би се заинтересовани могли распитати о начину пријављивања, закључујемо да ће значајан број грађана искористити ове ваучере”, рекао је Љајић приликом посете новопремљеном граничном прелазу Гостун у оквиру промотивне кампање „Моја Србија“.

Љајић је нагласио да је једна од најчешћих примедби које упућују грађани да је дат прекратак рок за пријављивање, јер наши људи немају навику да три или четири месеца унапред планирају свој одмор.

“Због тога размишљамо да продужимо рок за подношење пријава за доделу ваучера и ту одлуку ћемо донети до краја недеље”, најавио је министар Љајић, наглашавајући да ће Министарство покушати да олакша процедуре за пријављивање, као и да све остале евентуалне недостатке у ходу исправи.

“Верујем да ће ова акција тек наредних дана добити пун замах, као што смо имали прилику да видимо приликом пријаве угоститеља за ову акцију, јер их се у прва два дана пријавио само симболичан број, да би касније тај број значајно порастао. Уколико продужимо овај рок, а верујем да хоћемо, очекујемо да ће велики број домаћих туриста искористити ову погодност како би летовали у Србији”, закључио је потпредседник Владе.

Грађани до 15. јула могу на шалтерима Пошта Србије да поднесу пријаве за ваучере у вредности од 5 хиљада динара за плаћање смештаја у некој од туристичких дестинација у Србији.

Ваучери се могу користи у 243 угоститељска објекта у Србији која су се пријавила на конкурс Министарства трговине, а могу их добити пензионери, незапослени са евиденције Националне службе за запошљавање, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени и ратни војни инвалиди чија примања не прелазе 60 хиљада динара.

preuzeto sa http://mtt.gov.rs/slider/veliko-interesovanje-za-vaucere-za-letovanje-u-srbiji/

About admin

Check Also

Jagnjijada-Krupac Naslov

Protokol manifestacije JAGNJIJADA 2016–STAROPLANINSKO JAGNJE

  Posetite Krupac 14. i 15.maja i  probajte  staroplaninske      specijalitete! Prenoćište Crystal Lights tokom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>